Ilmalämpöpumput

Wilfa ilmalämpöpumput - kehitetty koviin suomalaisiin olosuhteisiin

Pohjoismaalaisina me  tiedämme, millaista on asua Pohjoismaissa. Tiedämme, että ilmalämpöpumppujen on kestettävä pitkät kylmät ajanjaksot yhtälailla kuin kosteat säät ja kesän lämpö. Toisin sanoen tiedämme, että pohjoismaiset ilmasto-olosuhteet voivat olla haaste laitteelle, jonka tulee toimia ulkona vuoden ympäri.

Ilmalämpöpumppu on kustannustehokas lämmitysvaihtoehto, joka tuottaa lämpöä käyttämällä ilmassa jo olevaa energiaa. Kesän kuumina päivinä toimintaprosessi on sama: lämpötilaero käytetään hyödyksi ja lämmin ilma jäähdytetään. Yksinkertaisilla huolto- ja ylläpitotoimenpiteillä ilmalämpöpumpun käyttöikä on noin 10-15 vuotta

- mahdollisesti kauemmin.

Kaikissa Wilfa ilmalämpöpumpussa on 7 vuoden takuu.

Näillä leveysasteilla tulee pumpun toimia erityisesti kylmällä kelillä.

Wilfan mallit toimivat vielä -25, ja  jopa -30 asteen pakkasilla.

Katso Wilfa-pumppujen tekniset tiedot alta:

Wilfa Narvik 25,      tai      Narvik 35 (Wifi)  R32      

Svalbard Extreme  tai Lofoten Powerful (Wifi) R32

Trysil Floor Comfort R32         Wilfa Duo Split R32

Gree ilmalämpöpumput

GREE Amber 25-A/2(Wifi) tai 35-A/2(Wifi). 

 Gree amber-mallit toimivat vielä jopa -30 C lämpötilaan asti.

Suositut mallit myös ovat Gree Fairy 25 ja 35 Wifi.  

 Edullisin malli:  Gree Pular Nordic 35  wifi. 

Suurermpiin kohteisiin ja tarpeisiin myös saatavilla

Gree Amber 50-A ja 70-A mallisarjat.

 Näistä löytyy varmasti sopiva hinta/laatu/tehosuhde kohteeseen kuin kohteeseen.  Gree on maailman suurin lämpöpumppuvalmistaja, joten näitä voi huoletta suositella.    Lisätietoa GREE pumpuista on alla:

www.scanvarm.fi


Gree Fairy  ja Gree Consol
Gree Fairy ja Gree ConsolInnova ja Hitachi ilmalämpöpumput

Innova Balance 9 tai 12.  R32 Wifi . Edullinen vaihtoehto tiukalle budjetille. 

Innova Titanium 09 tai 12 R32 Wifi ankariin olosuhteisiin hyvällä hyötysuhteella .

 Energialuokka A+++  SCOP 5.1.  toimii -30 C pakkaseen asti! 


Hitachi Mokai R32 ja Nordic Shirokuma R32 laadukkaat pumput vaativallekin käyttäjälle.

Tarkemmat tiedot pumpuista löydät alapuolelta:

Näiden merkkien maahantuoja on Ahlsell Oy, joten on saatavilla nopealla aikataululla.

Katso alla lisätietoja lämpöpumpuista

a-energiaratkaisut.fi


Mikäli ihmetystä herättää pumppujen mallikoodit esim.. 09, 12,18, 25, 35 jne. ?   Vertailun vuoksi voidaan samaan kategoriaan laittaa karkeasti mallit 09 ja 25- sarjat ja 12 ja 35- sarjat.  Tarkista aina teknisistä esitteistä teholuokat* ja alimmat toimintalämpötilat.  Myöskin kylmäainetäytöksen määrälläkin on oma merkityksensä.

Vanhempien mallien R410 kylmäaineen täyttömäärä on usein suurempi kuin uudemman R32 täyttömäärä. 

Mutta keskinäiset eri aineiden vertailu keskenään ei ole merkityksellistä.

Kuvassa Innova Platinum 12
Kuvassa Innova Platinum 12

Perusasennus pumpuille*


Sisältää max. 4m eristetty kylmäputkistopari(1/4,3/8) sisä- ja ulkoyksikön välille. 1 kpl läpivientireikä 76 mm puurankarakenteiseen seinään max. 330 mm läpivientiputkella. Sisä- ja ulkoyksikön välinen sähköistys. Ulkoyksikkö turvakytkimellä (vaihtoehtoisesti pistotulpalla, jos pistorasia lähellä) lähellä olevasta sähköpisteestä max. 3 m. päästä ulkoyksikköä. Kondenssivesiletkusarja sisäyksiköltä ulkoyksikön viereen ja valkoisen putkikourut(optima). Seinäteline värinävaimenninkumeilla. Ulkoyksikön asennuskorkeus max 1,6 m maan pinnasta. Sisäyksikkö max as korkeus 2000-2500 mm. Käyttöönotto ja käytönopastus. Jokaiseen kohteeseen täytetään käyttöönottotarkastuspöytäkirja kylmä- ja sähkötöistä, joka on myös takuun edellytyksenä. 

Perusasennuksen hintaan ei sisälly seuraavat asiat; Wifin käyttöönotto, rakennustelineiden hankinta, työkohteen raivaus sisä- ja ulkopuolelta. Sähkökeskukselta uuden sähkönsyöttölinjan vetäminen ulkoyksikölle. Betoni, kivi tai tiiliseinän läpiviennit, jotka edellyttävät timanttiporauskalustoa( kiviaines reiät alk 150,00 e/kpl). Lisämetrit/lisätyt kylmäaineet kylmäaineputkistoon sovitaan asiakkaan kanssa aina ennen asennusta/kaupantekoa etukäteen.  Mahdollisen vanhan ilmalämpöpumpun purku- ja irroitus/kierrätys työt sovitaan erikseen. Mahdolliset suojakatokset tai ulkoyksikön suojakotelot sovitaan ja hinnoitellaan erikseen* Huom. tärkeää.(emme suosittele ulkoyksikön kotelointia - voi jopa laskea laitteen vuosihyötysuhdetta oleellisesti - saattaa vaikuttaa myös laitteen takuuehtoihin). 


Mikäli sähköpistettä ei ole saatavilla lähellä pumpun ulkoyksikköä, sellainen saadaan hankittua!  Olemmehan täyden palvelun Sähkö- ja talotekniikan toimija!  Hankimme sinulle vaikka kokonaan uuden sähkökeskuksen, kaapeloinnit, suunnitelmat, rasiat yms.. tarvittaessa vaikka kokonaan uusi sähköliittymä kiinteistöösi esim. kesämökille, mikäli sähköä sinne ei tule....


Käytämme aina asennuksissa laadukkaita asennustarvikkeita ja oikeanlaisia työkaluja, jotta saat investoinnillesi parhaan mahdollisen tuoton.


Tärkeää!

Käytä aina Tukesin hyväksymiä asentajia sekä asennusliikkeitä!

www.tukes.fi/